• Organizations | Community | Activities

  AKHIR ZAMAN YANG TERAHSIA


  Salam ceria semua.moga tuan-tuan semua di limpahi oleh ALLAH akan rahmatnya, ceria selalu, murah rezekinya, sihat tubuh badannya dll insyaallah amin.

  memandangkan cuaca sekarang tidak mementu di sememanjung emas negara kita ini dengan suasana suram,panas tidak menentu, hujan tidak menentu, musim tidak menentu.semua itu adalah ketentuannya yg 1.tertulis ia tidak berganjak walau sesaat.


  Di samping itu, semenanjung emas kita ini di kelilingi oleh kwsn perlautan atau air yg luas sekali.laut yg luas mengelilingi beberapa buah negeri di semenanjung emas. Antara yg terhampir di antaranya di sebelah utara,pantai timur, pantai barat dan seangkatannya. Walaupun demikian di kelilingi oleh laut tidak terlepas juga sesekali kwsn hampiran laut akan mengalami tiupan angin.namun ada sedikit perbezaan kepada angin yg bertiup pada kali ini yakni anginnya melebih tsunami yg melanda aceh dahulu.angin yg kuat ini ada sikit2 petandanya melanda di beberapa buah negeri di semenanjung emas ini.hingga menaikkan apa yg ada


  Dalam pada itu, di samping sembang-sembang kosong ini,agar kita sentiasa beringat-ingat kepada diri, keluarga, sanak saudara, sahabat handai taulan, jiran bahwa jgn terlalu suka sangat.ingatlah sama pada asal tujuan kita kemari kedunia ini.bukan utk bersuka ria. Ada kala ,bila masa kita bersuka ria tanpa dgn tanpa kita sedari ketentuan ALLAH yg telah di janjikan tadi melalui tempat kita, harta benda kita masyaallah, dikuatiri tidak sempat utk mengenadah tangan di langit.hanya microphone dan karaoke sahaja menengadah ke langit


  lihatlah petanda di sekeliling kita sekarang ini, apa yg ALLAH janji kan akan terjadi.hanya yg mampu kita lakukan memohon kekuatan kesabaran dan keredoannya.

  kesimpulannya entahlah apa akan terjadi nanti pada nama semenanjung emas ini.  Sebelum kita membicarakan tentang Sejarah yang berlaku dan rentetan Peristiwa dunia yang akan dikaitkan dengan huru hara di Malaysia.. Mari kita lihat sepintas lalu akan kejadian yang menimpa…

  Perang saraf (ideologi), perang mulut (caci mencaci), debat (hujah menghujah), fitnah (sebaran bathil) sehingga lah Demonstrsi Jalanan (kemuncak Penderhakaan) pada 9 Julai 2011 jelas memaparkan bahawa Hakikat huru hara telah bermula dan wujud dibumi Malaysia.


  Pergaduhan Puak dan Kumpulan samada kumpulan politik (UMNO, PAS, PKR, DAP dan lain-lain) dan juga badan bebas NGO seperti (PERKASA, BERSIH, PATRIOT samada berdaftar atau pun tidak dan apa saja yang di panggil) jelas telah mengZahir kan Rangkaian Sejarah dan samaran Peristiwa Peperangan Akhir Zaman… Wallahualam..


  Mungkin ada yang pernah terbaca mengenai hadis di bawah dan ada juga yang mungkin tidak pernah tahu. Bagi yang tak pernah tahu, kini anda semua akan tahu. Kemungkinan Hadis ini akan buatkan anda mengeletar dan rasa seram sejuk.

  Hadis ini dipetik dari sahabat Rasulullah SAW yang mulia iaitu Abu Hurairah R.A:" Aku telah menghafal dua karung ilmu daripada Rasulullah SAW adapun salah satunya telah aku sebar luaskan, sedangkan yang satu lagi andaikata aku sebar luaskan maka (pasti) leher ini akan dipenggal."{1}

  Imam Ibn Hajar menulis di dalam Fathur Bari bahawa Saidina Abu Hurairah mengetahui nama-nama para amir, raja dan ayah mereka. Abu Hurairah pada mulanya menyembunyikan ilmunya mengenai hal itu kemudian menyampaikannya menjelang kematiannya kerana takut dosa di atas perbuatan menyembunyikan ilmu.

  Dan Ini adalah Atsar yang diriwayatkan oleh Sayyidina Abu Hurairah, Sayydina Ibn Abbas, dan Sayydina Ali bin Abi Thalib. Dia berkata pada orang-orang disekelilingnya :

  "Aku mempunyai maklumat mengenai peperangan-peperangan yang terjadi di akhir zaman." Maka orang-orang berkata : "Beritahukanlah kepada kami, tidak mengapa semoga ALLAH memberikan pahala yang lebih baik." Maka beliau pun berkata : " Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1300 tahun dan hendaklah kalian menghitung beberapa dekad kemudian, Raja Romawi berpendapat bahawa Perang Dunia yang melibatkan seluruh dunia pasti terjadi maka ALLAH mengkehendaki peperangan baginya.


  Tidak lama masa berlalu, satu dekad dan satu dekad lagi berkuasalah seorang lelaki dari negara bernama Jirman (Jerman), ia mempunyai nama 'hirr' (kucing), ia ingin menguasai dunia dan memerangi semua negeri bersalju dan kaya, maka ia berada di dalam murka ALLAH. Setelah berlangsung tahun-tahun api, dia dibunuh secara hina oleh rahsia Rusy atau Rus."


  "Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1300 tahun, hitunglah lima atau enam, Mesir akan diperintah oleh seorang lelaki yang digelar sebagai Nashir, oran-orang Arab menyebutnya sebagai 'syuja' ul arab' (Pemberani Orang Arab), ALLAH menghinakannya dalam sebuah peperangan dan sebuah peperangan lagi; dia tidak mendapat kemenangan. ALLAH mengkehendaki untuk memberikan kemenangan bagi Mesir, kemenangan sejati bagi-Nya, pada bulan yang paling dicintai-Nya dan milik-Nya, maka Pemilik Rumah dan Bangsa Arab menyenangkan Mesir dengan Asmar Sada, ayahnya Anwaru Minhu - lebih bercahaya daripada dia, akan tetapi dia membuat perjanjian damai dengan pencuri-pencuri Masjidil Haram di negeri yang penuh duka.


  Dan di Iraq Syam, ada lelaki yang sangat kejam.. dan.. Sufyani, pada salah satu daripada kedua matanya ada kasal, 'kelopak mata yang turun' sedikit. Namanya diambil daripada pecahan kata shidam dan dia 'shaddam liman aradhahu' (penghancur bagi siapa saja yang menentangnya, dunia berkumpul menyerangnya di (Kut) kecil yang dimasukinya dan dia tertipu. Tidak ada kebaikan di dalam diri Sufyani kecuali dengan Islam. Dia adalah orang yang baik dan jahat dan kecelakaan bagi pengkhianat al-Mahdi al-Amin."


  "Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1400 tahun, hitunglah dekad itu dua atau tiga... akan muncul al-Mahdi al-Amin (pemimpin yang mendapat petunjuk dan dapat dipercayai), memerangi seluruh dunia, bersatu memeranginya ialah orang-orang yang sesat (Nasrani), orang-orang yang dimurkai (Yahudi), serta orang-orang yang keterlaluan dalam kemunafikannya di negeri Isra' dan Mi'raj dekat gunung Mageddon. Akan keluar menghadapinya Ratu Dunia dan tipu muslihat, penzina namanya (Amerika).  Ia merayu dunia pada hari itu dalam kesesatan dan kekafiran. Yahudi ketika itu berada di puncak ketinggian, menguasai Al-Quds dan kota suci. Seluruh negeri datang dari laut dan udara kecuali kecuali negeri-negeri salju yang sangat dingin dan negeri-negeri panas yang sangat panas. Al-Mahdi melihat bahawa seluruh dunia sedang membuat tipu muslihat terhadapnya dan yakin bahawa ALLAH boleh membuat tipu muslihat yang lebih rumit.

  Dia yakin bahawa seluruh alam adalah milik ALLAH, kepada ALLAH saja semua akan kembali. Seluruh dunia adalah pohon baginya yang akan dikuasai dari ranting hingga akarnya maka ALLAH melempari mereka dengan anak panah yang paling dahsyat, yang membakar bumi, laut dan langit mereka. langit pun menurunkan hujan yang buruk dan seluruh penduduk bumi mengutuk semua orang kafir di bumi dan ALLAH mengizinkan hilangnya semua kekufuran."{2}

  Huraiannya adalah seperti berikut :

  Nama-nama Tokoh dunia yang besar dan bercita-cita besar tetapi penuh dengan Nafsu Amarah berserta Tamak Haloba telah di ketahui … Hitler (German) Anwar Sadat (Mesir) Sadam Hussain (Iraq ataupun Syam) dan akhir nya disebabkan perlakuan mereka maka kuasa-kuasa besar telah hancurkan keseluruhan Negara dan akhirnya Rakyat dan mereka yang tak berdosa menjadi mangsa.. Pengebomam dan di serang dari laut,darat dan udara oleh Negara Perikatan (disebut dalam Atsar diatas Negeri bersalju/salji dan kaya)

  Oleh yang demikian maka Kaji lah watak-watak mereka yang terlibat dan peristiwa yang dibangkit kan oleh mereka yang terlibat adakah mereka telah mencetus kan huru hara sehingga boleh menggundang kuasa-kuasa asing untuk campur tangan atau adakah mereka telah berkomplot dengan Bukan Islam untuk mendapat kuasa diBumi Islam.. cari jawapan nya!!!

  Perang Dunia Pertama : Disebutkan - Pada dekad-dekad Hijriyah setelah 1300 tahun dan hitunglah beberapa dekad... yakni kita menghitung beberapa dekad setelah tahun 1300 H. Demikianlah jumlah dekadnya masih kabur. Satu dekad adalah 10 tahun. Dan benar, pada tahun 1914 Masihi atau sekitar tahun 1332 H, terjadilah peperangan. Bererti, jumlah dekad yang masih kabur itu adalah tiga dekad ditambah kira-kira dua tahun lagi.


  Perang Dunia Kedua : Disebutkan - Tidak lama masa berlalu, satu dekad dan satu dekad lagi, berkuasalah seorang lelaki dari negara yang bernama Jirman (Jerman), ia mempunyai nama 'hirr' (kucing), ia ingin menguasai dunia dan memerangi semua negeri... dan benar, hanya 20 tahun kemudian (2 dekad bersamaan sebutan Abu Hurairah, satu dekad dan satu dekad lagi) meletuslah Perang Dunia Kedua yang digerakkan oleh as-Sayyid al-Kabir (pemimpin besar atau Hitler). Di Jerman orang memanggilnya Hitler.

  Perang Dunia Ketiga : Disebutkan - Pada dekad-dekad hijriyah setelah 1400 tahun, hitunglah dekad itu dua atau tiga... bermaksud peperangan akan terjadi diantara tahun 1420 H hingga 1430 H. Kita sekarang berada pada tahun 1431 H, maka peperangan itu sudah berada diambang pintu, boleh meletus pada bila-bila masa saja.


  Jika anda rasa ianya bermanfaat untuk anda dan keluarga anda, sebarkanlah..
  Wallahualam...

  Sumber:

  1.Hadith riwayat Bukhari di dalam Sahihnya, kitab al-'Ilm, bab: Menghafal Ilmu, hlm 213
  2.Al-Fitan, hlm 216. Tempat yang bertitik..adalah tulisan yang terhapus pada manuskrip asal.
  Lihat Huru-Hara Akhir Zaman, hlm 47-50
  3.Huru-Hara Akhir Zaman, hlm 49-51  0 comments:

  Followers

   

  Meet The Author

  Soon

  Visitor